Battice 14 november 2010

Tijdens onze wekelijkse trainingen werd er met onze Jules al eens gelachen dat hij nog nooit Battice gelopen had en dus nog geen echte man was. Daarom besloot hij om daar dit jaar iets aan te doen en vroeg hij aan Maurice om hem te trainen.
Nu was het zover en we zouden hem met een tiental andere lopers van Pegasus vergezellen. Maar voor sommige sloeg het noodlot toe. Jos kreeg vrijdag last van zijn rug , Ben liep zaterdag met zijn teen tegen de trap, Jan werd zaterdagavond bang van het regenweer en dacht dat er zonder zwemvliezen niet te lopen viel. Dus vertrokken we zondag met slechts een zevental lopers naar Battice. Tegen alle verwachtingen in werd het weer onderweg droog en zacht. Buiten dat sommige auto’s achter ons last hadden van een hardnekkige rook veroorzaakt door onze 13 jarige Volvo, verliep de reis vlot. In Battice werden we nog vergezeld van René, ook een pegasusloper die voor zijn tweede maal deze wedstrijd zou lopen. De start werd gegeven onder een bijna open hemel, wat een hele opluchting was na de zondvloed van vorige dagen. Reinoud stoof direct na de start weg en we zouden hem pas na de aankomst terugzien, wel met een tand minder. Maurice, Koen (ook een debutant ) en ikzelf vormden een tijdlang een groepje, tot ongeveer km 18, daarna liep Koen van ons weg. Helaas lag het asfalt er op sommige plaatsen verschrikkelijk slecht bij en sloeg Koen zijn voet om zodat hij met een pijnlijke voet de wedstrijd moest uitpikkelen. Ook Rudy en Jules liepen lang samen en zouden met een klein verschil finishen. Raymond kreeg halverwege moeite om zijn hartslag omhoog ?? te krijgen en moest daarom noodgedwongen rustiger lopen. Misschien speelt de ouderdom je al parten Raymond, je bent ook geen 18 meer hé. Na ongeveer een uur wedstrijd trok de hemel dicht en kregen we regen. Alsof dat nog niet genoeg was, begon het nog hard te waaien. Wind natuurlijk pal op kop. Dus kwamen we na 33km kou en verkleumd aan. Maar … na een warme thee, een warme douche en een koude Val-Dieu konden we moe, voldaan, en sommige van ons met krampen, naar huis.
Besluit vanaf nu is JULES een echte MAN.
Willy

155 Mertens Reinoud – 2u42m56
295 Beutels Maurice – 2u56m24
296 Frederickx Willy – 2u56m29
366 Limborgs Rudy – 3u01m15
372 Jordens Koen – 3u01m40
383 Vlayen Jules – 3u02m27
602 Piecck Raymond – 3u21m11
618 Duchateau René – 3u23m15

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.