Verslag dijkloop 2012 – Pieterjan

Vrijdagavond place-to-be Betekom, het is vrij warm, maar wel geen regen te bespeuren, een aangename afwisseling van de voorbije weken.

Met mondjesmaat komt iedereen aan; met meer dan 15 aanwezige leden is er een goede vertegenwoordiging van de club.

Eerst een kwartiertje rustig opwarmen en dan naar de start om de lopers van de 3.8 en 6.5km aan te moedigen. Tien minuten later is het zover voor de lopers van de 11km en 10 mijl, na amper een paar minuten onderweg spotten we de eerste lopers van de 3.8km al in de tegengestelde richting waaronder Bjorn die op de 5de plaats finisht (gem. snelheid 17kmh!). Dan begint onze lange tocht langs de Demer, bocht na bocht blijft hetzelfde landschap in zicht waardoor de kilometers lang lijken.
De enige afleiding onderweg is een wigwam en een passerende loper die wel erg foute nasale klanken aan het produceren is. Na een 5km komen we aan de brug over de Demer met bevoorrading, vanwaar we het parcours in de omgekeerde richting langs de andere kant van het water terug volgen.

Wederom bocht na bocht, er lijkt geen einde aan te komen tot de kerktoren in ons gezichtsveld komt. Daarna nog even doorbijten tot aan het splitsingspunt waar de lopers van de 11km en 10 mijl zich scheiden. De laatste km bergop naar de finish is een lange strook, de ontlading van de finish te bereiken is dan ook groot. De snelsten van de 11km zijn Wout en Maurice, die reeds zijn aangekomen wanneer ik over de finish loop met kort daarop gevolgd door Annelin, Filip, Greet en Nico. Op de 10 mijl is Willy de eerste die aankomt, nadien Geert, Jules en Rudi.

Daarna ons gaan douchen, onze prijzen ophalen en tenslotte de avond in goed en aangenaam gezelschap afgesloten terwijl we nog wat over de loop, oude tv-programma’s en al de wegenwerken in Tielt kunnen napraten.

Pieterjan

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.