Verslag Ramselse routeloop 22 juni 2012

De langste dag is weer voorbij en dus staat de Ramselse routeloop op het programma. Een wedstrijd met veel lopers en zeker veel rappe mannen!!! Maar team Pegasus heeft geen bang…of toch?? Waar zaten onze oudjes??? Geert en de twee Rudi’s waren van de partij maar van de anderen geen spoor…waarschijnlijk achter onze rug aan het bijtrainen en maar klagen dat het door de week te rap gaat. Soit ik kom net aan als de 5km Ladies run van start gaat…en op 18min43 komt Evelien De Haes aan, die me twee weken geleden ook net de loef afstak…groot talent dat in de winter al enkele ereplaatsen kon bijeen lopen in het veld (20sec tekort voor het wedstrijdrecord). Genoeg gezever wat deden de mannen van Pegasus (en vrouwen)?! Traditiegetrouw start ik als eerste op de 5km samen met Linda Beutels en Karine Dierckx die haar niet zo goed voelde. Paf en weg zijn we 5 minuten later dan gepland (19u40). Ik zie meteen een trein van roba voor mijn neus en zet me achter enkele concurrenten….mooi parcours met 1km wind op kop en een lastig bergje…2 rondjes van 2,5km. Vorig jaar werd ik 80e van de 451 in 19min50…met de goede form nu wou ik onder de 19 minuten. Jaja dit jaar 35e van de 380 starters in 18min43 (16,03km/h)…de twee dames deden het ook goed zoals gewoonljk namen ze hun stek in het peleton vast en maalden ze de kilometers binnen een mooie tijd al zag Karine duidelijk af. Dan de grote afstand 10 km en dus 4 rondjes met 327 starters…het was al zeker dat na woensdag iedereen in form was en de messen werden gewed…maar 1 ding was zeker en had ik in men hoofd…de man in form voor de lange afstand en stilaan en misschien al bijna zeker de beste van de club NU op de lange afstand Pieterjan Van De Gaer zou 15km/h gemiddeld lopen. En jawel in een mooie tijd van 39min30 en dus 15,1km/h kwam hij over de meet als 57e en mag nu wel de speedy Gonzalez genoemd worden voor het grote werk binnen de club. Geert verdedigde dan weer de oude garde en eindigde in 44min07 gevolgd door onze enigste vrouw Annelin in 45:08 en Rudi Meeus in 45:09. Dan kwam onze Filip over de meet, jaja de form komt, in 45:57. Gevolgd door een verrassing, Rudi Limborgs in 46:08 nog net 13km/h want hij was toch wel lang gekwetst, vandaar verrassing,goed Rudi! Meurrens Nico kwam over de meet, na wat minder getraind te hebben door de aankomende little Meurrens die voor trobbels zorgt ten huize Meurrens, in 46:51. Zeker niet slecht en na wat trainingen komt dat weer goed!!! Het is duidelijk team Pegasus komt onder stoom en we kijken al uit naar de volgende wedstrijden met hopelijk een grotere bende van de oude garde…Mooie wedstrijden komen er aan…volgende week Oevel en Geel-Laurum, dan Glabbeek en Meensel waar weer geknokt gaat worden binnen het team…de bosloop enzovoort. Blijven verder doen zoals we bezig zijn en ze gaan nog zweten achter ons ;)!

Bjorn Peeters

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.