10 Mijl van Glabbeek

Zondagnamiddag/avond verzamelden de Pegasustroepen zich weer om er in Glabbeek vol tegenaan te gaan. Vermits de verschillende afstanden met behoorlijk wat tijdsverschil startten, moest Bjorn het doen zonder collega-lopers om hem aan te moedigen maar de aanwezigheid van zijn trouwe metgezel en vriendin Charlotte bleek voldoende om een goede prestatie neer te zetten. Bjorn liep de 3 km in een tijd van 11:23 min ( 15,9 km/u) en werd daarmee 4de in de wedstrijd, slechts 6 seconden achter nummer 3. Dikke proficiat hiervoor. Op de 8 km tekenden wat meer Pegasussers present. We waren met 7, waaronder een behoorlijke delegatie van de bekkevoortse “oudjes”, die hiermee hun afwezigheid in Ramsel hebben goedgemaakt. Reeds voor de start van de wedstrijd werden er excuses gezocht voor een eventueel tegenvallend eindresultaat: Rudi L was naar een trouwfeest geweest dat behoorlijk plezant bleek, Maurice had 140 fietskilometers in zijn benen en ik, tja, mosselen-friet met wat wijn als middagmaal…Nu, ik werd aan de start nog een beetje gerustgesteld toen ik hoorde dat een van onze concurrenten net biefstuk-friet gegeten had. Om 16.30 uur vertrokken we dan met zijn zevenen voor onze wedstrijd, 8 km in twee verschillende ronden. Nadat Willy als een speer leek te vertrekken, bleven Pieterjan (die een mindere dag had als speedy gonzales van de club ofwel gewoon de druk niet aankan ?) en Geert redelijk in elkaars buurt en Maurice, Rudi L en ik hadden besloten het wat rustiger aan te pakken. Ook Werner was van de partij en besloot rustiger van start te gaan. Na de eerste doortocht was deze volgorde nog steeds ongewijzigd, maar zo ongeveer halfweg ronde twee, kregen Geert, Pieterjan en ik, plotseling Willy in het oog, die geheel onverwacht maar net voor ons liep. Later bleek dat we met een aantal lopers het parcours een beetje hadden ingekort, volledig onbedoeld natuurlijk ?! Enfin, aan de aankomst werd de volgorde toch gerespecteerd: Willy kwam als eerste van de club binnen in 34:12 min en werd daarmee 16de in de einduitslag. Vervolgens liepen Geert en Pieterjan binnen, respectievelijk als 21ste en 23ste , dan ik (26ste), Rudi(37ste), Maurice (39ste) en Werner(46ste). Aangezien er 88 deelnemers waren op deze tussenafstand zit heel Pegasus zo goed als bij de eerste helft, zeker geen slechte prestatie! Aan de aankomst nog wat nagepraat over de parcoursvergissing en dan maar besloten dat het allemaal de schuld was van een opblaasbare dolfijn die plotseling midden over de weg lag. Voila, zo zit ook de tweede wedstrijd van het Glabbeekse criterium erop en trekt Pegasus vol goede moed naar de wedstrijd van vrijdag 13 juli in Kiezegem, om het criterium te vervolledigen.

Annelin

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.