Marc Verdeyen en de Marathon van Amsterdam

Het is gelukt …. Ik heb zonder al te veel problemen de marathon uitgelopen en dat was mijn eerste doel. Ik had gehoopt net onder de 5 u. te blijven en dit is net niet gelukt: 5.07.57. Ik heb aan een constant tempo van +/ 8,3 gelopen, max. 1 min. verschil tussen mijn snelste en traagste 5 km, de tweede helft slechts enkele seconden trager dan de eerste.

Ik heb 36 km echt genoten, de laatste 6 km afgezien als de beesten, heel mijn lichaam deed pijn, bovenbenen, onderbenen, alle gewrichten in de voeten, maar was nog fysiek sterk genoeg om tijdens de laatste 200 m in het Olympisch stadion 10 mensen voorbij te sprinten. Ik had onderweg wel sneller gekund, maar durfde niet uit vrees om naar het einde toe een klop van de hamer te krijgen. Bij aankomst was ik fysiek niet moe.

Het was een fijne ervaring, dit smaakt naar meer, niet volgend jaar, binnen 2 jaar of zo en dan onder de 5 u.

Marc

marathonmarc2012

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.