Mijn eerste en laatste loopwedstrijd in 2012

Omdat ik toch één keer wil meegelopen hebben met een jogging dit jaar was ik verplicht om deel te nemen aan de Leuvense Eindejaarscorrida. De 8 km werd het.’s Ochtends tegen 9u45 naar Leuven.
De weergoden waren heel wispelturig. De 4km-lopers hebben een koude douche gekregen met veel wind. Geprobeerd om collega Evy te spotten bij de starters maar dat is niet gelukt.

Carl De Vlies, Els Van Hoof

Carl De Vlies, Els Van Hoof

Wel toevallig een foto genommen van 2 Leuvense sportieve poltiekers, Carl Devlies en Els Van Hoof.

Ik besloot om mijn regenjasje aan te houden- daar heb ik wel spijt van gekregen. Na de start om 10u30 is de zon beginnen schijnen en geen druppel regen is er nog gevallen. Mijn doel was om rond de 50 minuten te eindigen en met 49:49 is dat aardig gelukt. Ik voelde wel dat ik niet meer gewend ben om zonder Kasper (onze border collie) te lopen.
De eerste kilometer ging vlot, 6 minuten en wat seconden, dus dat tempo moest ik zien aan te houden. De tweede kilometer heb ik hetzelfde tempo kunnen aanhouden en ook de derde …eigenlijk heb ik een constant tempo kunnen aanhouden totop ‘t einde. Op de kaseitjes in de bergaf van de Naamsestraat naar beneden heb ik wat snelheid kunnen maken, ik ben gelukkig gewend om op kasseien te lopen (Molenbeek-Wersbeek), je merkte dat een aantal deelnemers daar meer moeite mee hadden. In de bergop van het Damiaanplein naar de St Michielskerk heb ik het wat trager aan gedaan, ik had geen zin om daar in ‘t rood te gaan en dan achteraf niet meer te kunnen. Vanaf de Oude Markt langs Sint Raf en Sint Pieter, binnendoor naar de Leien heb ik een stukje Leuven gezien dat ik nog niet kende, daar zijn ook nog oude stadswallen te zien, dat wist ik niet. De laatste kilometer van de Diestsestraat naar het Ladeuzeplein had me wel wat verrast, het ging me iets te stijl omhoog. Maar dan zag je daar de eindmeet en was het alweer voorbij. Een fles cava en een energiedrankje.

Iemand duwde me een briefje van een joggingcriterium in mijn pollen – onze Hageland Jogging staat er ook bij.

Rita stond me op te wachten met mijn jas, die snel aangetrokken en naar huis.

Andre
Andre

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.