Verslag Flitsrun 2013

Sinds vroeg dit jaar kregen we een trainingsschema in onze handen gepropt van Maurice. Alles wat daarop genoteerd stond had 1 einddoel: ons klaarstomen voor de Flitsrun van joggingclub Demarsin.

1

Het was een fantastische mooie warme week vol zon, maar zondagochtend bij het opstaan was er van dat subtropisch klimaat niet veel meer te bespeuren en dienden we wederom sneeuw en temperaturen amper boven het vriespunt te trotseren.

Het parcours van de flitsrun had bijgevolg ook geleden onder het weer, een aantal stroken lagen er modderig bij, zeker na een aantal passages van meer dan 400 lopers.
Het viel onmiddellijk op dat er twee bijzondere starters waren vandaag, namelijk Lies T. die haar debuut maakte als loopster voor Pegasus en onze voorzitter Jan die na een lange tijd toch nog eens een wedstrijd kwam meelopen. Buiten onze ‘nieuwe’ starters was Maurice als coach aanwezig en ook Geert die ons kwam aanmoedigen. In totaal waren er 13 Pegasus-leden die de uitdaging aangingen (onze eigen uitslagen vind je hier terug).

Zelf nam ik deel aan de 12km. Ik had een goede start genomen, niet te hevig vertrokken en een constant tempo kunnen aanhouden tot het begin van de laatste ronde. Af en toe toch eens achterom kijken of er concurrentie op komst was maar vanaf kilometer 3 heb ik geen positie moeten prijsgeven. Dan de gevreesde laatste ronde, het idee om nog eens hetzelfde rondje af te haspelen speelde toch wel wat in het hoofd en daar heeft de gemiddelde snelheid wat onder geleden. Het feit dat ik toen nog 2 lopers heb laten voorbijgaan maakte me helemaal niet blij! Achteraf gezien was het wel ok voor de eerste wedstrijd van het jaar, maar ben er toch op gebrand om net dat beetje beter te presteren in de komende wedstrijden.

Onze nieuwelingen (Jan en Lies) hebben het er goed van af gebracht: Jan had een doel van 50 minuten vooropgesteld en die heeft hij tot op de seconde exact gelopen! Lies is vol goede moed aan de start vertrokken en heeft de 8km in 48 minuten afgerond, heel knap voor iemand die nog maar een paar maanden bezig is met het lopen, benieuwd wat de toekomst brengt!

Ter afsluiting zijn we nog even gaan napraten en de dorst gaan lessen in de cafetaria van de sporthal (weliswaar binnen, schril contrast met het voorbije jaar). Jos mocht zich trouwens de dolgelukkige winnaar noemen van een draagbare oven die hij won met de tombola trekking!

99
Met goede moed maakt het Pegasus-team zich op om er een prachtig loop-seizoen van te maken.

Pieterjan

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.