Verslag aflossingsmarathon Kampenhout 14/12/2013

Pegasuslieden en –lui,

Afgelopen weekend stond, zoals jullie op onze site konden volgen, de aflossingsmarathon van Kampenhout op het programma. Vorig jaar nam er reeds 1 pegasusteam deel, dit jaar waren er 2 teams ingeschreven, met dank aan Willy voor de geweldig originele namen: Pegasus team 1 en Pegasus team 2! Bij aankomst van de meerderheid, net op tijd om de start te zien, heerste er kleine paniek want we misten nog maar liefst 3 deelnemers (op een totaal van 12 kan dat al tellen). Reinout bleek gekwetst te zijn, wat leidde tot een laattijdige afzegging en dus nam Jan W als voorzitter van de club de verantwoordelijkheid op zich en besloot gewoon 2 rondjes voor eigen rekening te nemen. De overige 2 lopers waren (al dan niet gepland ?!) gewoon wat later, maar zeker nog op tijd!

2 teams dus, met voorzitter Jan als loper in zowel team 1 als team 2. De strenge selectiecriteria voor team 1 waren ondertussen wat afgezwakt en dus mocht (moest?) ik ook deel uitmaken van team 1 J. Pegasus 1 bestond uit: Pieterjan, Jan, Jos, Raymond, Filip en ik. Team 2 deed het met: Maurice, Willy, Jan, Werner, Geert en Rudi M.

De start werd redelijk stipt gegeven, en weg waren ze, met Pieterjan en Maurice die de kleuren van onze club verdedigden. 7km later, voor de snelste lopers ongeveer 23 min later, werden de nummerbanden van lichaam verwisseld en op naar loper 2. Pieterjan deed er zo’n 27 min over, Maurice kwam na 32.30min over de meet. Er werden tips en tricks gevraagd aan onze lopers maar we kregen behoorlijk tegenstrijdige informatie. Maurice vond het een zeer aangenaam parcours (Zwaar? Nee hoor, af en toe wat modder maar goed te doen), Pieterjan vond het toch een eerder pittig rondje:

“Een viertal minuutjes voor de start naar de finish, gezellig even naar vooraan wringen tot bij de startmeet (samen met Maurice) en dan zonder al te veel zorgen of zenuwen van start gegaan (Diegene met de grootste zenuwen stond nog aan wal). Tempo van de voorste groep was al snel zeer hoog dus het toch maar slim aangepakt om niet onmiddellijk alles kapot te lopen. Rondje ging zeer goed, enkel op km 3 toen het parcours verder liep door de bospaden moest ik iets van tempo inboeten, niet zo standvast op al die modder. Al na een paar kilometers waren de posities zo goed als geklonken. Op anderhalve kilometer voor het einde riep er nog een coach naar zijn loper dat hij die 2 voor hem (waaronder ik) nog wel kon inhalen. Hij heeft een poging ondernomen maar de zege was van korte duur aangezien ik echt wel niet zo kort bij de finish een plaats wilde afstaan. Bij het binnenlopen een vlotte wissel gedaan met Jan. Achteraf gezien tevreden met mijn resultaat, maar volgend jaar ga ik toch nog iets van die 27 minuten op dat parcours afpitsen.”

Jan, team 1, legde zijn rondje af in 29.17min (maar moest wel 100m verder dan Pieterjan 🙂 ) en gaf de “stok” door aan onze Jos, die ondanks een recente operatie aan de hand het beste van zichzelf zou geven. Na 2 lopers lag team 1 dus ruim op koers om binnen de 3 uur de volledige 42 km te lopen. Willy, team 2, kwam binnen na 32.40min en gaf de stok door aan, ja, Jan weer. Ploeg 2 loopt volledig op koers om 3.15 u te behalen. Jos liep zich de longen uit het lijf en stond 32.10m later reeds terug aan de sporthal, Jan deed er nu net geen 31min over en wist dus nog een behoorlijke 2de ronde uit die (reeds roestige) knoken te halen. Raymond vertrok voor ploeg 1, bij ploeg 2 was het de beurt aan Werner. Raymond gaf de stok na 32.20min door aan Filip en Werner mocht na 34min wat uitblazen. Voor ploeg 1 werd toen de 3uur halen een eerder moeilijke opdracht, al wist Filip perfect wat hem toe doen stond, 7 km lopen in 30 min. Voor team 2 nam Geert de stok over en 3.15uur bleef binnen het vizier. Filip deed, op 10 sec na, wat verwacht werd en gaf na 30.10min de stok door aan mij. Rudi verloste Geert na 32.40 min uit zijn lijden en begon toen zelf aan zijn lijdensweg (hij ging er immers zeker 35min over doen!!).

Mijn eigen rondje werd de “te verwachten” lijdensweg: Nog geen kilometer ver en ik werd al bijgehaald. Die voorbijsteker, een jonge gast, vroeg nog welk tempo ik van plan was te lopen dus ik antwoord: “zo rond de 31 min denk ik, en jij?” Waarop hij antwoordt: “35 min is het plan, dus ik zal even bij u blijven”. Nog geen kilometer verder werd ik al achtergelaten, geweldig voor de moraal is dat, en dan nog door iemand die van plan is 35 min te lopen?! Pieterjan kwam mij zo’n 2,5km voor de aankomst alweer tegemoet, net op tijd eigenlijk want de gebruikelijke “halfweg”-dip liet van zich weten. Op het einde ging het dan weer net iets beter en na 30.40min stond ik weer aan de sporthal. Rudi verbaasde Jan en alleman door na 32.45min weer op te duiken… Zou hij dan toch aan het trainen geslagen zijn?

Pegasus Team 1 werd uiteindelijk 13de in het ploegenklassement met een mooie eindtijd van 3:01:46. Team 2 van Pegasus deed er 3:16:18 over en werd zo 22ste in het eindklassement. Mooie tijden dus, en dit doet het beste verhopen voor de Eindejaarscorrida in Leuven, die later deze maand op het programma staat!

Sportieve groeten,

Annelin

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.