Verslag eindejaarscorrida Leuven 29/12/2013

Klik hier om het verslag te lezen

Het is alweer de laatste zondag van het jaar en dat betekent dat er maar 1 punt op de agenda staat, namelijk de eindejaarscorrida te Leuven.
Vroeg uit de veren om de bus te nemen, aan de bushalte stonden er reeds een paar Tieltse lopers klaar die ook deelnamen. Gaandeweg vervoegde zich ook de gebruikelijke Pegasus delegatie. Vaste waarde Jos had jammer genoeg verstek moeten geven wegens ziekte, zijn team van restart-to-runners moest het dus zonder mentor stellen.
We begaven ons naar de sporthal om ons om te kleden, de meesten hadden een stevige winter-tenue aangetrokken wat mij even deed twijfelen of de keuze voor een short en t-shirtje wel een goed idee was. Omdat we al zo vroeg op het appel waren, zijn Willy, Geert, Maurice, Ben en ik een stuk van het parcours al gaan ontdekken.

Tijd om aan de 12km te beginnen. Bij het begeven naar de start kwamen we plots gouden schoen Greet tegen die haar zonen had kunnen aansporen om ook nog eens deel te nemen. Onze groep werd wel wat opgesplitst bij het innemen van de startposities. Geert en Werner hadden zich slim genoeg helemaal vooraan kunnen verschansen, terwijl Willy, Annelin, Ben en ik wat verder stonden. De start kon niet snel genoeg komen want met enkel dat t-shirt was het toch een beetje verkleumen. Wat een zee van lopers, zowel voor als achter ons. Achteraf bleek dat er op de 12km alleen al meer dan 2000 deelnemers waren. Door het grote aantal lopers duurde het wel een tijdje vooraleer ik een constant tempo kon lopen, misschien toch maar beter wat verder vooraan gestart? Wat ik dacht wat een zware uitputtingsslag ging worden bleek uiteindelijk toch wel best mee te vallen. Enkel even moeten slikken toen de Sint-Antoniusberg er aan te pas kwam, gelukkig was het een korte pijn. Gaandeweg aanmoedigingen gekregen van onze Pegasus-lopers die reeds de 8km er hadden opzitten wat we toch wel zeer konden waarderen! Op het slotstuk van de corrida nog een stevig sprintje ingezet om de finish op een 48 minuten te bereiken, niet zo fantastisch maar ’t is dan ook maar de laatste dit jaar, onmiddellijk een goede reden om het nieuwe jaar met wat nieuwe doelen in te zetten! Iets later heb ik dan nog Ben, Annelin (die met de 10% als-vrouw regel overduidelijk snelste was van de club), Willy, Geert en Rudi zien toekomen.
Daarna zijn we onze prijs, een fles rode wijn, gaan ophalen. Na een snelle douche stond er bij het buitenkomen een standje waar we een wafel en wat gluhwein/warme chocomelk kregen. De verwarming was zeer welkom! De nabespreking van de loop hebben we in een bruin caféetje aan het station gedaan, jammer genoeg veel te kort omdat we onze bussen moesten halen. Mooie afsluiter van het jaar en weer een leuke herinnering er bij.

Pieterjan

Uitslagen vind je hier: http://www.pegasustielt.be/?p=1429

Dit bericht is geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.