Verslag 20km Brussel 2015 door Katrien

Net twee dagen na het 25-jarig jubileum van Pegasus, staan vier leden, Raymond Pieck, René Duchateau, Marc Verdeyen en ikzelf, aan de start van de koninginnenrit van de joggings: de 20 km door Brussel. Deze Grande Dame laten de meeste leden nu links liggen voor “hippere” wedstrijden zoals de 10 miles…. Niettemin werd enkele jaren geleden nog een volledige bus gevuld door de leden van Pegasus om Brussel te lopen.

Het is 14 graden met wat lichte motregen. Slecht weer voor 31 mei maar excellent weer voor de 20 km. De start wordt vanaf 10 u in golven gegeven want er staan nu 40.000 al dan niet geoefende lopers aan de start. Vrij stipt, zoals gepland om 10.20 u starten we onder de boog van het Jubelpark. Elk jaar vergeet ik dat niet alleen de Tervurenlaan een straffe beklimming is maar dat er nog wat lastige steile stukken inzitten. Het verlaten van de eerste tunnel op km 3 is al zwaar, dan volgen rond km 6 en km 9 opnieuw steile stukken. Halfweg nog altijd fris. Vanaf km 10 tot 13 volgen lange stukken langs lanen met ambassades daarna een lange sterke afdaling tot het hippodroom . Vanaf km 16 begint het alweer lichtjes te stijgen. Dit bereikt een piek op km 17 en 18 waar iedereen een beetje sterft. Dan met de boog van het jubelpark opnieuw in het vizier, ook al is die nog 2 km ver, komt de moed terug. Het is een goede editie met dank aan het weer en aan het jubileum van Pegasus.

Katrien

Resultaten van onze lopers vind je hier.

Dit bericht is geplaatst in paradepaardje, wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.